Buitinė technika

Buitinė technika šiuolaikinėje virtuvėje – tai pirmiausia pagalba ruošiant valgį. Buitinės technikos gamintojai stengiasi pasiūlyti žmonėms kuo patogesnį modelį. Jame pilna elektronikos, stebėjimo, vertinimo ir įvairių kitų režimų, pasirinkimo galimybių ir t. t. Šiuolaikinės technologijos leidžia gaminti vis geresnius prietaisus. Todėl buitinė technika kaskart vis išmanesnė. Tačiau tai nereiškia, kad ja sunku naudotis. Gamintojai kuria vartotojui patogias sistemas, kurios tikrai nesudėtingos ir paprastai naudojamos.

Prieš kelerius metus atrastas indukcinis šildymo principas – puikus išradimas. Pasitelkus šį šilumos perdavimo principą sukurtos itin saugios kaitlentės – vaikas, palietęs ranka, nenusidegins. Galima rasti ir kaitlentę su įgaubtu dubeniu, skirtu kiniškai keptuvei kaitinti. Paviršių dydžiai taip pat įvairiausi – nuo pailgų žuvims kepti iki visiškai mažų. Dažniausiai jie gaminami iš stiklo keramikos, yra itin lygūs.

Puodai reikalingi, tačiau jau sukurti ir vadinamieji Rytų stiliaus paviršiai, ant kurių maistas dedamas tiesiai. Ant įkaitusios nerūdijančio plieno plokštumos galima pasikepti žuvų ar mėsos. Kai atvėsta, tokia plokštuma nuvaloma specialiomis priemonėmis. Ji tinka ne tik restoranų, bet ir namų virtuvei. Siūloma ir kitų būdų, pavyzdžiui, mėsą galima išsikepti tiesiai ant akmens. Specialiai iš lavos gaminami šilumai laidūs akmenys, tinkami maistui gaminti.

Yra įvairių kepsninių, kuriomis imituojamas anglių degimas, t. y. ant įkaitusio nelygaus metalinio paviršiaus galima išsikepti puikų didkepsnį. Laužo dūmais nekvepia, bet naudojamas tas pats kaitinimo būdas. Tad daiktai iš profesionalų virtuvės atkeliauja į kiekvieno namus.

Seniau turėdavai įsigyti ir orkaitę, ir mikrobangų krosnelę. Tai du prietaisai, kurie užimdavo papildomą erdvę. Dabar orkaitės ir mikrobangų krosnelės funkcijos suderinamos, tad sutaupoma ir vietos, ir laiko. Orkaitės tapo labiau specializuotos. Konvekcijos principą jau įmanoma taikyti ir buitinėmis sąlygomis. Konvekcinėje orkaitėje kaitinama garais, taigi iškepamas švelnesnio skonio ir sultingesnis kepsnys. Yra specializuotų prietaisų vien pyragams arba vien mėsai kepti. Šiais laikais buitiniai prietaisai turi tiek funkcijų ir temperatūros režimų, kad gali patys prisižiūrėti, patys išsijungti. Pavyzdžiui, net ir į kepsnį galima įsmeigti temperatūros daviklį, pagal iškepimo lygį iškart sureguliuojantį orkaitės darbo režimą.

Neradote reikiamos informacijos puslapyje, susisiekite su mumis   Susisiekti